Sponsored

Sanningen om hårväxtserum – Fungerar de verkligen, och vilka är de bästa serumen år 2023?

Varje år spenderas miljarder euro på serum av män och kvinnor som försöker bekämpa håravfall och få håret att växa tillbaka.

Men fungerar de verkligen? Och om de gör det, vilka är de bästa på marknaden just nu?

I den här artikeln genomför vårt vetenskapliga team på My Health Guide en djupgående granskning av serum för hårväxt för att avslöja sanningen bakom deras effektivitet och se om något av dem verkligen lever upp till sina löften.

Fungerar Serum för Hårväxt Verkligen? Detta Säger Vetenskapen Oss

Det kan verka konstigt att applicera någon form av serum på hårbotten faktiskt skulle hjälpa till att få håret att växa tillbaka eller bekämpa håravfall.

Lyckligtvis är det möjligt att noggrant studera de flesta serum för att se hur de fungerar. Först, låt oss titta på varför vissa olyckliga människor har tendens att drabbas av håravfall medan andra inte gör det.

Enligt nyligen genomförda studier har det att göra med två vanliga faktorer:

 • Hormonell obalans, vilket leder till en acceleration av hårväxtcykeln. Hårfolliklar som normalt skulle hålla i 30 till 40 år på en normal hårbotten förkortar sin livslängd till 10 eller 20 år.
 • Gener som uttrycks för att ytterligare förkorta hårväxtcykeln – även känt som epigenetiskt uttryck.

Med andra ord handlar det om hormoner och genuttryck – vilket direkt påverkar längden på hårväxtcykeln.

Nu, låt oss titta på hur allvarliga serum för hårväxt vanligtvis påstår sig fungera:

 • De påverkar hormonnivåerna lokalt i hårbotten.
 • De kan hjälpa till att förlänga hårväxtcykeln genom olika mekanismer.
 • De påverkar epigenetiskt uttryck, vilket leder till uttrycket av gener som är förknippade med hårväxt och hårhälsa.

Detta innebär att vetenskapen bakom serum för hårväxt är sund, och de har potential att få håret att växa tillbaka och bekämpa håravfall. Vilket betyder att den viktiga frågan nu är – vilka hårvårdsprodukter fungerar faktiskt baserat på mekanismen ovan?

Hur Väljer Man Ett Säkert & Effektivt Serum för Hårväxt?

Baserat på vår analys av flera kliniska studier verkar det som att effektiva serum för hårväxt som erbjuder långvariga resultat alla har flera gemensamma egenskaper:

 1. De använder en kliniskt bevisad förening eller föreningar för att återbalansera hormonnivåerna i hårbotten.
 2. De kan hjälpa till att förlänga hårväxtcykeln på ett direkt sätt.

Detta innebär att det idealiska serumet för hårväxt skulle behöva uppfylla alla 3 av dessa kriterier ovan för att erbjuda optimala resultat för hårväxt.

På en högre nivå finns det 2 ytterligare saker att leta efter:

 1. Hur väl serumet absorberas i hårbotten – ett serum kan bara vara effektivt om det tränger in i hårbotten konsekvent.
 2. Hur säkert serumet är för långvarig användning och eventuella biverkningar det kan ge upphov till.

Resultaten Av My Health Guides Definitiva Studie Av Serum För Hårväxt

Baserat på vår detaljerade forskning har vi kunnat identifiera 4 serum för hårväxt som verkligen sticker ut. Vi presenterar nedan i rangordnad ordning.

#1 Serum För Hårväxt År 2023 – Scandinavian Biolabs’ Bio-Pilixin® Aktiveringsserum

Som en av marknadsledarna inom kliniskt bevisade naturliga produkter för hårväxt toppar Scandinavian Biolabs hårväxtserum vår ranking för 2023.

Detta beror främst på att det är det enda serum för hårväxt som vi kunde hitta som uppfyller alla 3 av våra viktigaste mekanismer för hårväxt.

Tack vare deras proprietära Bio-Pilixin®-formel – och deras unika ingrediens Capilia Longa, en curcuma-derivatbaserad förening isolerad av ett biotekniklaboratorium — kan formeln producera imponerande resultat.

Baserat på vår laboratorieanalys är det den enda produkten i vårt urval som effektivt kan återbalansera hårväxtfaktorer, förlänga hårväxtcykeln och förbättra genuttrycket för nyckelgener som är involverade i hårväxt och hårhälsa samtidigt. Detta gör det till den mest kompletta och pålitliga produkten i vårt urval.

All analys visar att serumet effektivt tränger in i hårbotten och har minimala biverkningar förutom en lätt brännande känsla för vissa användare.

Företaget stödjer serumet med sin 150-dagars pengarna-tillbaka-garanti, en viktig faktor för kundupplevelsen.

FÖRDELAR:

 • Effektivt återbalanserar hårväxtfaktorer
 • Kan hjälpa till att förlänga hårväxtcykeln
 • Capilia Longa kan hjälpa till att öka epigenetiskt uttryck av gener som påverkar hårväxt
 • 150-dagars pengarna-tillbaka-garanti

NACKDELAR:

 • Lätt brännande känsla för vissa användare
 • Slut i lager ofta

KONTROLLERA TILLGÄNGLIGHET FÖR MÄN >>

KONTROLLERA TILLGÄNGLIGHET FÖR KVINNOR >>

#2 Serum För Hårväxt År 2023 – EssyNaturals’ Hårväxtolja

Med en stark kombination av naturliga ingredienser tar EssyNaturals serum andra plats i vår ranking. Dess huvudsakliga aktiva ingrediens, koffein, är kliniskt bevisad för att förlänga hårväxtcykeln och är därmed en effektiv ingrediens för att förebygga håravfall.

Tillsatsen av näringsämnen som ricinolja, biotin och rosmarinolja kan också hjälpa till att förbättra hårkvaliteten och densiteten, vilket är en välkommen tillsats till ett serum för hårväxt.

Där formeln brister är avsaknaden av balans för normala hormoner och genuttryck för hårväxt, för vilket den inte inkluderar några ingredienser.

Sammanfattningsvis är EssyNaturals’ serum en solid formula som kan hjälpa till att förbättra övergripande hårväxt och densitet.

FÖRDELAR:

 • Koffein är kliniskt bevisad för att förlänga hårväxtcykeln
 • Naturliga näringsämnen kan förbättra hårdensiteten

NACKDELAR:

 • Inga ingredienser för att återbalansera hormoner i hårbotten
 • Inga ingredienser för genuttryck för hårväxt

KONTROLLERA TILLGÄNGLIGHET HÄR

#3 Serum För Hårväxt År 2023 – Forest & Shore Thrive Hårolja

Forest & Shores serum erbjuder en intressant blandning av ricinolja och koffein, samt en uppsättning eteriska oljor, för att vitalisera och bevara skadat hår.

Styrkan hos formeln är den stora mångfalden av ingredienser som kan samverka för att reparera skadat hår. Kombinationen av koffein och biotin kan vara effektiv för att förlänga hårväxtcykeln, en nyckelfunktion hos ett effektivt serum.

Vad formeln saknar är dock koncentrationen och absorberbarheten hos vissa andra formler. Den har heller ingen effekt på balans av hormoner eller genuttryck för hårväxt.

FÖRDELAR:

 • Effektiv för att reparera skadat hår med en mångfaldig näringsblandning
 • Kan förlänga hårväxtcykeln

NACKDELAR:

 • Ingen effekt på balans av hormoner i hårbotten eller genuttryck för hårväxt
 • Låg koncentration och absorberbarhet

KONTROLLERA TILLGÄNGLIGHET HÄR 

#4 Serum För Hårväxt År 2023 – Grow Gorgeous Intensivt Hårväxtserum

Grow Gorgeous är en premiumformula för hårväxt, som kombinerar extrakt från lärkträd och grönt te som sina huvudingredienser.

Kombinationen av lärkträd och grönt te är effektiv för att förlänga hårväxtcykeln men erbjuder inga specifika fördelar för balans av hormoner och genuttryck i hårbotten.

Det var ett av de mest absorberbara serumen i vår ranking, vilket är en trevlig egenskap som förbättrar dess effektivitet över tid. Dock saknar det styrkan eller den större blandningen av ingredienser som våra tre bästa produkter ovan.

FÖRDELAR:

 • Effektiv, koncentrerad formula för att förlänga hårväxtcykeln
 • Mycket absorberbar

NACKDELAR:

 • Ingen effekt på balans av hormoner i hårbotten eller genuttryck för hårväxt
 • Brist på styrka eller mångfald hos ingredienser

KONTROLLERA TILLGÄNGLIGHET HÄR

Dr. Ahmad Chaudhry M.B.B.S.
Dr. Ahmad Fayyaz Chaudhry earned his MBBS degree from Punjab Medical College, Faisalabad, in 2020. During graduation, he enrolled himself in the Dermatology Ward DHQ Hospital Faisalabad for all the necessary training required to pass the bachelor's exam and encounter dermatological diseases daily. Currently, he is posted as a House Physician in the Medical Unit 3 Allied Hospital Faisalabad, where he encounters all kinds of hepatic, cardiac, neurological, and dermatological diseases daily.

  Comments are closed.