fbpx

Hvad er de bedste naturlige alternativer til Minoxidil på markedet i dag?

Dr. Ahmad Chaudhry M.B.B.S.
By Dr. Ahmad Chaudhry M.B.B.S.
Updated on December 1, 2023
Millioner af mænd og kvinder rundt om i verden må håndtere tidligt hårtab eller hårfortynding. Ifølge American Hair Loss Association begynder mere end 50% af mændene at miste deres hår i midten af tyverne, og to tredjedele af dem har allerede “skaldede pletter” i deres hovedbund før 35.

Selvom kvinder har tendens til at være mindre bekymrede for skaldethed, fandt en undersøgelse fra Harvard Medical School, at 30% af kvinderne er ramt af betydelig hårfortynding. Med tanke på den negative indvirkning hårtab kan have på vores selvtillid og selvværd, vender tusindvis af mænd og kvinder sig nu til hårtabsløsninger for at begrænse hårtab og forbedre hårtætheden.

Dette førte til den vigtige kommercielle succes af minoxidil: langt en af de mest populære FDA-godkendte hårtabsmedicin på markedet – kommercialiseret under navnet Rogaine. Selvom den kliniske effektivitet af minoxidil er velbegrundet, tyder videnskabelige undersøgelser på, at det kun er effektivt hos 60-70% af de mennesker, der bruger det – hvilket betyder, at op til 40% af de mennesker, der prøver det, ikke ser nogen forskel på, hvordan deres hår ser ud.

Mest vigtigt er, at lægemidlet er vist at forårsage flere bivirkninger, nogle af dem er ret alvorlige, herunder svimmelhed, besvimelse, hævelse, usædvanlig vægtøgning, uregelmæssig hjerteslag, erektil dysfunktion eller endda infertilitet i nogle tilfælde.

På grund af den usikre effektivitet og potentielle bivirkninger af dette hårtabslægemiddel søger mange mennesker, der ønsker at få mere hår på deres hovedbund, nu naturlige alternativer til minoxidil.

Problemet er: at markedet for naturlige hårtabsløsninger har været stort set ureguleret, hvilket har ført til udbredelsen af stærkt markedsførte “naturlige hårtabsløsninger” med begrænset effektivitet. Der er så mange naturlige alternativer til minoxidil i dag, at det kan være svært at skelne mellem naturlige hårtabsløsninger bakket op af solid videnskabelig bevis og hårtabsmarkedsføringsfloskler, der lover meget, men leverer lidt.

Målet med denne artikel er at dele med vores læsere flere naturlige alternativer til minoxidil, der er videnskabeligt testet til at stimulere hårvækst og producere lidt til ingen bivirkninger. Denne gennemgang er udført i samarbejde med flere trikologer og dermatologer for at sikre pålideligheden og nøjagtigheden af de præsenterede oplysninger.

Det, du skal vide om Minoxidil

finasteride alternatives to minoxidil

Mens brugen af minoxidil er blevet kritiseret af mange – især på grund af dets mange potentielle bivirkninger – forbliver det et af de få FDA-godkendte hårtabslægemidler, der er klinisk vist at reducere hårtab i flere videnskabelige undersøgelser.

For eksempel fandt en undersøgelse, at 5% styrke minoxidil anvendt i 16 uger resulterede i, at over 60% af patienterne selvrapporterede en forbedring i hårantal, i forhold til en 42% forbedring i en placebogruppe. Lægemidlet blev fundet at øge hastigheden af hårgenvækst og vende hårtab, især på toppen af hovedet.

Det skal dog siges, at flere kliniske forsøg har vist, at dette lægemiddel kun er effektivt hos 60-70% af de mennesker, der bruger det, hvilket betyder, at op til 40% af de mennesker, der prøver det, ikke ser nogen forskel på, hvordan deres hår ser ud.

Desuden ifølge Mayo Clinic er minoxidil forbundet med flere bivirkninger, som undertiden kan ændre vores livskvalitet betydeligt. Almindeligt rapporterede bivirkninger inkluderer svimmelhed, besvimelse, hævelse, usædvanlig vægtøgning, vejrtrækningsbesvær, uregelmæssig hjerteslag, erektil dysfunktion eller endda infertilitet i nogle tilfælde.

Så som det er tilfældet med mange andre lægemidler, er minoxidil ikke en perfekt løsning. Men det forbliver ikke desto mindre en pålidelig hårtabsløsning for nogle mennesker, der reagerer godt på den kemiske handling af molekylet, og som er heldige nok ikke at skulle håndtere dets almindelige bivirkninger.

3 grunde til at vælge et naturligt alternativ til Minoxidil

Af de ovennævnte grunde kigger tusindvis af mænd og kvinder, der håndterer hårtab og hårfortynding, nu på naturlige alternativer til minoxidil for at hjælpe med at vokse deres hår tilbage – uden at skulle håndtere forstyrrende bivirkninger.

En “naturlig” hårtabsløsning kan defineres som en løsning, der hovedsageligt består af naturlige eller plantebaserede aktive ingredienser, der kan hjælpe med at fremme hårvækst, uden at bruge kemiske lægemidler, der kan føre til uønskede bivirkninger.

Vi præsenterer nedenfor de vigtigste grunde til at vælge en naturlig hårtabsløsning frem for minoxidil, ifølge trikologer.

Grund #1: Naturlige hår løsninger producerer minimalt til ingen bivirkninger, i modsætning til minoxidil

Da naturlige hårtabsløsninger hovedsageligt består af plantebaserede aktive ingredienser, er der ingen lægemiddelbaserede stoffer, der kan skade vores hår – i modsætning til hårtabsmedicin, der bruger kemiske stoffer, der sandsynligvis vil irritere vores hovedbund.

Desuden producerer det store flertal af de naturlige hårtabsløsninger, der i øjeblikket er tilgængelige på markedet – uanset deres faktiske effektivitet på hårtab – en lille mængde bivirkninger, fordi de generelt ikke bruger aggressive kemiske stoffer, kun naturligt afledte (såsom molekyler udvundet fra planter).

Som sådan er en af de største fordele ved naturlige produkter mod hårtab, at de, i modsætning til minoxidil, er mindre sandsynlige for at producere skadelige bivirkninger (hvilket ikke betyder, at de alle er effektive). Så folk, der prøver naturlige løsninger mod hårtab, behøver generelt ikke at bekymre sig om at opleve uønskede effekter på deres kroppe.

Grund #2: Nogle naturlige produkter mod hårtab har allerede vist stærk klinisk effektivitet mod hårtab

Selvom mange naturlige produkter mod hårtab producerer lidt eller ingen betydelig fordel, når det kommer til hårvækst, er nogle naturlige løsninger blevet klinisk testet til at hjælpe med at reducere omfanget af hårtab, stimulere væksten af nyt hår og forbedre hårtætheden (vi vil præsentere en liste over disse løsninger om et øjeblik).

Faktisk bruger nogle af disse løsninger naturlige forbindelser, der har vist sig at være mindst lige så effektive som minoxidil til at hjælpe med at reducere hårtab og øge hårvækst. For eksempel blev den plante-baserede forbindelse “Capilia Longa” – en naturlig molekyle, der for nylig har fået betydelig opmærksomhed i det videnskabelige samfund – fundet at producere 177% hårfollikel aktivitet efter 48 timer, sammenlignet med kun 170% for minoxidil.

Ifølge forskere korrelerer en højere hårfollikelaktivitet med en hurtigere vækst af nyt hår skabt” – hvilket betyder, at jo mere aktive vores hårfollikler er, jo mere hår vokser vi. Vi vil dele flere detaljer om disse klinisk effektive naturlige løsninger mod hårtab nedenfor.

Grund #3: Nogle naturlige løsninger mod hårtab giver andre “sidefordele”, som hårtabsmedicin ikke gør

Hårtabsmedicin som minoxidil har tendens til at fokusere på én ting: at reducere hårtab. På den anden side er der fundet, at nogle naturlige løsninger mod hårtab giver andre “sidefordele” ud over hårtab, herunder en renere hovedbund, stærke hårfibre, naturlig hårglans og en glattere hårtekstur.

Med andre ord bliver naturlige løsninger mod hårtab ikke kun brugt af folk, der ønsker at reducere hårtab: de bruges også af mænd og kvinder, der simpelthen ønsker sundere, bedre udseende hår – uanset om de mister deres hår eller ej.

Bundlinje: nogle naturlige løsninger mod hårtab er multifunktionelle. De kan hjælpe med at reducere hårtab og forbedre hårets udseende.

Nu, hvor du kender de vigtigste fordele ved naturlige løsninger mod hårtab, spekulerer du måske på: hvordan man vælger en naturlig løsning, der både er sikker og effektiv? Det er det, vi er ved at se på.

Vigtige ting at kigge efter i en naturlig løsning mod hårtab

aloe vera

Kriterium #1: Skal indeholde aktive ingredienser, der er klinisk testet til at stimulere hårvækst

Selvom naturlige løsninger mod hårtab kan virke som et meget stærkt alternativ til minoxidil, er de ikke skabt lige.

Der er mange løsninger på markedet, der næsten ikke gør noget for at stimulere hårvækst. Disse “løsninger” kan forbedre hårets udseende, men de får faktisk ikke vores hår til at vokse tilbage. Mærker, der sælger disse løsninger, bruger ofte aggressiv og undertiden vildledende markedsføring for at narre forbrugeren til at tro, at deres produkt kan genstarte hårvækst – når det faktisk ikke kan. Det er en stort set ureguleret industri, så det er vigtigt at være meget forsigtig.

På den anden side er der nogle få naturlige løsninger mod hårtab, der er klinisk testet til at hjælpe med at reducere hårtab og øge hårtætheden, baseret på solide, fagfællebedømte videnskabelige studier. Disse er de naturlige løsninger, du bør sigte efter, hvis du er interesseret i et naturligt alternativ til minoxidil.

Og det er ikke ofte nemt at skelne mellem naturlige løsninger mod hårtab bakket op af solid videnskabelig evidens og hårtabsmarkedsføringsfad, der lover meget, men leverer lidt. Som en tommelfingerregel, hvis du ser en løsning, der gør mange store påstande på sit websted (såsom “få dit hår tilbage på 30 dage eller mindre”), uden at bevise disse påstande med videnskabelige studier, så ville vi råde til at være på den forsigtige side.

Kig kun efter naturlige løsninger mod hårtab, der er grundlagt i videnskab.

Kriterium #2: Skal kun bruge plantebaserede aktive ingredienser

Aktive ingredienser er de molekyler, der er indeholdt i løsningen, der leverer de lovede fordele. I dette tilfælde er aktive ingredienser dem, der hjælper med at fremme hårvækst og reducere hårtab.

For at vælge en naturlig løsning, der er sund, sikker og uden større bivirkninger, skal du altid sørge for, at den bruger aktive ingredienser, der er naturlige eller naturligt afledte. For eksempel er plantebaserede forbindelser, naturlige vitaminer og urteekstrakter helt naturlige. Det er derfor god praksis at kigge efter disse typer ingredienser, når man vælger et naturligt alternativ til minoxidil.

Kriterium #3: Minimal bivirkninger

Endelig, se på produktspecifikationerne for at se, om det producerer større bivirkninger. Højkvalitets naturlige løsninger mod hårtab er generelt begrænset i bivirkninger, fordi de er lavet af bio-optimerede ingredienser, der er milde og sunde for hovedbunden.

Det skal dog siges, som nævnt af flere topdermatologer, selv de mest effektive og sunde naturlige løsninger mod hårtab kan forårsage små bivirkninger, såsom en meget mild brændende fornemmelse på hovedbunden. Det skyldes, at mange af disse produkter skal bruge alkohol til at “åbne” hårfolliklerne og lade de aktive naturlige ingredienser “gøre deres job” med at vokse håret ved dets rod.

Så at se alkohol på listen over ingredienser i en naturlig løsning er IKKE et rødt flag, tværtimod: det er et tegn på, at produktet sigter mod roden af hårfolliklen, som er, hvor al væksten sker.

Produkter, der ikke bruger alkohol, er generelt mindre effektive til at vokse hår tilbage, fordi uden alkohol til at “udvide” hårfolliklerne, kan aktive, vækstfremmende ingredienser ikke absorberes i vores hovedbund. Derfor har de fleste hårtaebebsspecialister tendens til at anbefale brugen af naturlige løsninger mod hårtab, der bruger en lille dosis alkohol.

Kriterium #4: Pas på vildledende løfter. Vælg kun mærker med gennemsigtig kommunikation

Som du måske allerede har set, er der mange mærker derude, der gør store krav om, hvor gode deres hårprodukter er, og lover resultater, der lyder for gode til at være sande. I dette rasende hav af marketingmani kan det være svært at vide, hvem man skal stole på.

Som en tommelfingerregel bør du undgå mærker, der giver vilde løfter om hårvækst, såsom “få dit hår til at vokse tilbage inden for få dage”. Hvis det lyder for godt til at være sandt, er det sandsynligvis det.

Hårvækst tager tid, og selv de højest kvalificerede naturlige løsninger mod hårtab derude kan ikke producere resultater natten over. At vokse nyt hår på vores hovedbund kan realistisk set tage flere måneder. Ethvert produkt, der hævder at producere resultater hurtigere, er sandsynligvis tilbøjelig til at bruge vildledende marketing, der ikke er bakket op af videnskabelige beviser.

Derfor, hvis du ønsker kvalitets naturlige løsninger mod hårtab, der hjælper med at stimulere væksten af sundt, tæt hår på en naturlig måde, så vælg kun mærker, der er ærlige og gennemsigtige i deres kommunikation. Se efter produkter, der bruger vækstfremmende molekyler understøttet af videnskaben, og som sætter realistiske forventninger til, hvor hurtigt brugere kan se resultater.

Vores Specialiserede Rangeringssystem

Dette specialiserede rangeringssystem følger en unik og omfattende proces, hvor vi måler værdien af produkterne ved nøje at evaluere ingredienssikkerheden, den forventede effektivitet, den naturlige score, værdien og kundetilfredsheden. Disse faktorer, kombineret med de nyeste studier og kliniske forsøg, gør det let at vælge de bedste naturlige minoxidilalternativer på markedet, hvilket sparer dig både tid og penge.

De Top 4 Bedste Naturlige Minoxidilalternativer På Markedet I Dag

Efter timers omfattende forskning, under hensyntagen til peer-reviewed videnskabelige studier, kombinerede ratings og verificerede online anmeldelser fra kunder ligesom dig, har vi sammensat en liste over de fire bedste naturlige Minoxidil-alternativer på markedet i dag.

1. Scandinavian Biolabs Hair Growth Routine

KONKLUSION

Bio-Pilixin®-formlen blev udviklet af det velkendte danske mærke Scandinavian Biolabs og er i Danmark. Virksomhedens mission er at tilbyde produkter med lignende eller overlegne fordele til farmaceutiske løsninger, ved udelukkende at bruge plantebaserede ingredienser med minimale bivirkninger.

Dette hårvækstsystem bruger en kraftig og klinisk testet naturlig forbindelse kaldet “Capilia Longa”. Uddraget fra en indisk kaldet Curcuma Longa, Capilia Long har vist sig i flere videnskabelige studier at hjælpe med at reducere hårtab og øge hårtætheden naturligt ved at øge produktionen af IGF-1 (et hormon ansvarligt for at vokse hår).

Det roses regelmæssigt af førende hårtabsspecialister for at være et af de stærkeste plantebaserede alternativer til minoxidil, på grund af de ekstraordinære hårvækstfordele, det viste i adskillige kliniske studier.

Deres flagskibshårvækstkit indeholder 3 produkter – en shampoo, en balsam og et serum. Hvert produkt i kittet indeholder flere klinisk testede ingredienser, der kan hjælpe med at fremme hårvækst naturligt.

Den kliniske effektivitet af Scandinavian Biolabs’ Bio-Pilixin®-hårvækstformel er blevet uafhængigt evalueret af Capillary Technology Center i løbet af en 5-måneders undersøgelse.

Her er de vigtigste kliniske fund fra undersøgelsen, som rapporteret af forskere efter 150 dages brug:

 • 93,3 % af frivillige viste en reduktion i hårtab. Den gennemsnitlige reduktion i hårtab var 45,75 %, med en maksimal reduktion i hårtab på 85,08 % (frivillig 26)
 • 73,3 % af de frivillige viste en signifikant forbedring i hårtætheden. Kapillærtætheden øgedes med op til 23,31 % efter brug.
 • 17,5 % stigning i antallet af hår i anagen (vækst) fase efter 150 dage. 36,5 % fald i antallet af hår i telogen (hvile) fase efter brug.
 • 80 % af de frivillige rapporterede en moderat til intens reduktion i hårtab.
 • 93,3 % af de frivillige rapporterede, at de var tilfredse med hårtabsbrugen.

FORDELE

 • Klinisk undersøgelse uafhængigt evalueret af Capillary Technology Center
 • Øgede niveauer af IGF-1 i hovedbunden, et nøglehormon til hårvækst, er 26 % mere effektive end minoxidil.
 • Omfattende hårvækstløsning med en shampoo, balsam og serum
 • Meget få risici for kraftige bivirkninger
 • 150 dages pengene-tilbage-garanti

ULEMPER

 • Kan løbe hurtigt tør for lager
 • Kan ses som relativt dyrt for mennesker med beskedne budgetter, men vi finder prisen berettiget givet den fremragende kundetilfredshed og kliniske effektivitet af aktive ingredienser.

2. Folexin

FORDELE

 • Etableret mærke af naturlige hårtabstilskud
 • Indeholder naturlige ingredienser, der er videnskabeligt testet til at stimulere hårvækst
 • Positive kundeanmeldelser tyder på, at produktet er generelt effektivt
 • Ingen større bivirkninger rapporteret

ULEMPER

 • Virker ikke for alle.
 • Mange brugere så ikke nogen synlige resultater efter over 6 måneders brug
 • Kan forårsage allergiske reaktioner

Folexin er endnu et godt minoxidilalternativ og et af de førende naturlige kosttilskud til hårtab i dag med minimale bivirkninger. Dette produkt indeholder en masse naturlige næringsstoffer og ingredienser, der er klinisk vist at forhindre hårtab og fremme væksten af sundt udseende hår.

Ingredienser, der er indeholdt i denne naturlige formel, inkluderer Saw Palmetto og Nettle Root – som begge er vist at blokere produktionen af DHT i kroppen (et molekyle ansvarligt for skrumpe hårsekken, der forårsager hårtab).

Folexin indeholder også Biotin (eller Vitamin B7): et vandopløseligt vitamin, der er fundet at understøtte forskellige processer i kroppen, herunder hårvækst. Det hjælper også med at bidrage til at opretholde sund hud og negle.

Et andet nøgle naturligt ingrediens i denne naturlige Folexin formel er folsyre (Vitamin B9), som understøtter produktionen af røde blodlegemer. Røde blodlegemer er vigtige, da de sikrer, at der er tilstrækkeligt med ilt omkring hårsækkene. Uden tilstrækkelige blodlegemer begynder hårsækkene at skrumpe på grund af mangel på ilt, hvilket igen forårsager hårtab.

Der blev ikke rapporteret større bivirkninger af brugerne. Det skal dog bemærkes, at produktet potentielt kan indeholde allergener, da processen og faciliteten, hvor Folexin fremstilles, ikke er allergen-sikre. De naturlige ingredienser i tilskuddet kan også forårsage allergiske reaktioner.

Endelig synes de fleste brugere at være tilfredse med disse hårtabstilskud, men vi vil gerne påpege, at et ikke ubetydeligt antal brugere rapporterede, at de slet ikke så noget resultat, selv efter lang tids brug. Så ligesom med minoxidil, virker dette naturlige hårtabstilskud måske ikke for alle (men i det mindste er det naturligt og producerer ikke nogen af bivirkningerne ved minoxidil).

3. Nutrafol

FORDELE

 • Bruger kun ingredienser med evidensbaseret effekt for at fremme hårvækst
 • Viste lovende resultater i kliniske forsøg inden for 3-6 måneder
 • Høj grad af gennemsigtighed omkring videnskaben bag hver ingrediens firmaet bruger i sit tilskud
 • Ikke kun nyttigt til hårtab. Kan også forbedre generel velvære

ULEMPER

 • Forholdsvis dyrt sammenlignet med andre naturlige hårtabsløsninger. Prisforskellen er ubegrundet, efter vores mening
 • Et ikke ubetydeligt antal brugere så ikke nogen resultater, ifølge anmeldelser på Amazon

Nutrafol er en velundersøgt naturlig hårtabsløsning. Firmaet bruger kun ingredienser med evidensbaseret effekt for at fremstille sine hårvæksttilskud.

Dette naturlige hårvæksttilskud bruger en synergikompleks, der er en proprietær blanding af kraftige botaniske ekstrakter, som har vist sig at målrette mod roden til dårlig hårsundhed. Blandingen inkluderer savpalme, curcumin, ashwagandha og marint kollagen.

Savpalme hjælper ved at blokere produktionen af DHT: et molekyle, der er en af de førende årsager til hårforyndelse, hvilket kan resultere i permanent hårtab. Ashwagandha har vist sig at holde stresshormoner som cortisol i skak. Høje niveauer af cortisol har været forbundet med et fald i hårvækstcyklussen, hvilket ofte resulterer i tidligt hårtab.

Det marine kollagen i dette tilskud giver proteiner og aminosyrer nødvendige for at producere keratin, som er et nøgleprotein vores hår er lavet af. Keratin er meget vigtigt for at holde stærkt, holdbart hår.

Kliniske forsøg har vist lovende resultater for hårvækst hos mænd inden for 3 til 6 måneder, med en mærkbar forbedring i hårtæthed efter 4 måneder. Hårvækst tager tid, så det er godt at se et firma, der sætter realistiske forventninger ved at dele resultaterne af sine studier.

Mens dette produkt hovedsageligt er rettet mod at stimulere hårvækst, kan det også forbedre vores generelle velbefindende. Det er lavet til at hjælpe med at mindske stress og træthed, forbedre søvnkvalitet og påvirke flere andre faktorer, der kan føre til hårtab hos mænd og kvinder.

Mens de fleste brugere synes generelt at være tilfredse med produktet, bemærker vi, at et ikke ubetydeligt antal brugere ikke bemærkede nogen større forbedringer i deres hovedbund – selvom vi er bevidste om, at ingen løsning kan virke for alle.

Desuden, hvis formelen er meget kostbar sammenlignet med andre naturlige hårtabsløsninger – en prisforskel, der ikke er berettiget givet kunde feedback (som er god overordnet, men ikke enestående), efter vores mening.

4. Valotin

FORDELE

 • Produkt fremstillet af et velrenommeret firma med gode brugeranmeldelser
 • 100% naturligt, udelukkende baseret på urteekstrakter og vitaminer
 • Billigere end de fleste naturlige hårtabsløsninger

ULEMPER

 • Mangel på gennemsigtighed med hensyn til potentielle bivirkninger
 • Meget kort 30-dages pengene-tilbage-garanti. Ikke nok tid til at se resultater, da hårvækst tager tid

Valotin Hair Growth Support er et naturligt hårtabstilskud fremstillet af firmaet VitaPost Balance – et velrenommeret sundhedsfirma, der har modtaget mange positive tilbagemeldinger fra brugere.

Valotin hårplejetilskud bruger urteekstrakter og vitaminer, der hjælper håret med at vokse og forblive sundt. Tilskuddet indeholder vitaminer, mineraler og botaniske ekstrakter, der klinisk er vist at fremme sund hårvækst, herunder Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C, Zink, Jern, Calcium, Biotin, Folsyre, Kaliumgluconat og Magnesiumoxid.

Alle disse økologiske ingredienser er fundet at stimulere hårvækst ved roden ved at nære hårsækkene. For at opnå synlige resultater anbefales det, at brugerne tager 2 piller om dagen – tilstrækkeligt langt fra andre lægemidler.

Selvom tilskuddet ikke opregner nogen større bivirkninger, anbefaler producenten af Valotin, at brugerne taler med deres læge, hvilket kan antyde, at der er nogle ukendte bivirkninger for visse mennesker – ellers ville der ikke være nogen grund til at give denne form for forebyggende indikation.

En nøglefordel ved Valotin er prisen – det er forholdsvis billigt sammenlignet med andre naturlige hårtabsløsninger. Det skal dog bemærkes, at det kun tilbyder en 30-dages pengene-tilbage-garanti, hvilket er temmelig kort i hårtabsprodukters verden.

Da det kan tage mindst en eller to måneder at se synlige resultater med enhver form for hårtabsløsning, er 30 dage måske ikke nok til at danne en robust mening om produktets effektivitet. Så folk vil muligvis ikke kunne returnere det i tilfælde af, at tilskuddet ikke virker for dem – hvilket er noget skuffende for et ellers kvalitetsgodt naturligt hårtabstilskud.

Referenser

 1. Berger RS, Fu JL, Smiles KA, et al. The effects of minoxidil, 1% pyrithione zinc and a combination of both on hair density: a randomized controlled trial. Br J Dermatol. 2003;149(2):354-362. doi:10.1046/j.1365-2133.2003.05435.x
 2. Draelos ZD, Jacobson EL, Kim H, Kim M, Jacobson MK. A pilot study evaluating the efficacy of topically applied niacin derivatives for treatment of female pattern alopecia. J Cosmet Dermatol. 2005;4(4):258-261. doi:10.1111/j.1473-2165.2005.00201.x
 3. Su HY, Hickford JG, Bickerstaffe R, Palmer BR. Insulin-like growth factor 1 and hair growth. Dermatol Online J. 1999;5(2):1.
 4. Mardaryev AN, Ahmed MI, Vlahov NV, et al. Micro-RNA-31 controls hair cycle-associated changes in gene expression programs of the skin and hair follicle. FASEB J. 2010;24(10):3869-3881. doi:10.1096/fj.10-160663
 5. Phillips TG, Slomiany WP, Allison R. Hair Loss: Common Causes and Treatment. Am Fam Physician. 2017;96(6):371-378.
 6. Ho CH, Sood T, Zito PM. Androgenetic Alopecia. [Updated 2021 May 5]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2021 Jan-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK430924/
How I Stopped Balding and Regrew My Hair at Age 30 Thanks To This Natural Hair Growth Solution
One year ago, I was frustrated and felt depressed. At barely 30, I was losing my hair at a speed I’d never seen before. At first, my hair was slowly getting thinner by the day. I wasn’t very worried, to be honest.  But then, at some point, my hair started to fall like dead leaves, and before I knew it, I had visible bald spots on my scalp in my late twenties…  I started to avoid the cameras at family parties and felt down looking in the mirror, always bringing my hair styling products with me as my hair looked […]
woman in white dress shirt sitting on brown wooden chair
I Finally Found What Works – 5 Best Shampoo For Thinning Hair Due To Menopause
My no.1 find has a 150-day money back guarantee. Menopause may be inevitable, but hair thinning doesn’t have to be. With the right care, your hair can continue to be a source of confidence and beauty. My story As menopause set in, so did the realization that my hair, once the envy of everyone around me, was thinning. It wasn’t just about vanity – it was about my identity. This marked the beginning of a journey, one filled with trials, errors, and ultimately, triumphs. I started where many of us do – the local drugstore, browsing through aisles of shampoos, […]
man in blue crew neck t shirt holding a beauty product
The Truth About Hair Growth Serums – Do They Really Work, And What Are The Best Ones In 2023?
Every year, billions of euros are spent on serums by men and women trying to fight hair loss and grow their hair back. But do they really work? And if they do, what are the best ones on the market right now? Do Hair Growth Serums Really Work? Here’s What Science Tells Us It might seem strange that applying any kind of serum on the scalp would actually help to grow hair back or help reduce hair loss. Fortunately, it’s possible to study closely most serums to see how they work. First, let’s look at why exactly some unlucky people […]
What Are The Best Female Hair Growth and Hair Activation Products On The Market in 2023?
Dozens of new hair loss products hit the market every year. Finding out which are effective and good and which are not can be a real nightmare. It is clear that many ingredients can help reduce hair loss and help promote thicker hair. Recent scientific studies show that many ingredients can boost the flow of nutrients to the scalp to help reduce hair loss for example. As with all health products, however, there are also differences in the formulation for hair loss products. The effects can also vary and not every product is suitable for every person. Hair loss products are […]
0 %