fbpx

Hvad er de bedste hårplejeprodukter på markedet lige nu?

Dr. Guilherme Tude
By Dr. Guilherme Tude
Updated on December 1, 2023

Dusinvis af nye hårplejeprodukter kommer på markedet hvert år. At finde ud af, hvilke der er effektive og gode, og hvilke der ikke er, kan være et sandt mareridt.

Det er klart, at mange ingredienser kan hjælpe med at reducere hårtab og fremme hårvækst. Nylige videnskabelige studier viser, at mange ingredienser kan øge tilførslen af næringsstoffer til hovedbunden for at hjælpe med at reducere hårtab, for eksempel.

Som med alle sundhedsprodukter er der dog også forskelle i formuleringen for hårplejeprodukter. Effekterne kan også variere, og ikke hvert produkt er egnet til hver person.

Hårplejeprodukter er generelt meget sikre, men der er ingredienser, man skal være opmærksom på, som kan forårsage bivirkninger såsom allergiske reaktioner eller irritation. Det er derfor vigtigt at gøre sin research, før man køber og bruger et hårplejeprodukt. Dette er den eneste måde at sikre, at det du køber, er effektivt og af højeste kvalitet.

Denne guide er designet til at hjælpe dig med at træffe det bedste valg fra de produkter, der er tilgængelige i øjeblikket.

Hvad er fordelene ved hårplejeprodukter?

De fleste hårplejeprodukter virker normalt enten ved at sænke hårvækstcyklussen eller ved at ændre niveauerne af flere nøglehormoner.

Gennem disse mekanismer kan et godt hårplejeprodukt normalt tilbyde følgende fordele:

 • De kan reducere tendensen til hårtab
 • De kan hjælpe med at fremme hårets tykkelse og reducere tyndt hår
 • De kan forbedre glansen og udseendet af eksisterende hår

At bruge en god hårplejeløsning er et vigtigt skridt for mennesker, der ønsker at bevare og forbedre deres udseende. Derfor er det især vigtigt at finde det rigtige produkt.

3 almindelige MYTER om hårplejeprodukter

Der kan være utallige succeshistorier om effekterne af hårplejeprodukter, men der er også meget misinformation og de uundgåelige myter, som kan påvirke købsbeslutninger. Men disse er bare myter, og det er vigtigt at se dem som sådan.

Myte #1: Hårplejeprodukter virker ikke

Mange mennesker er yderst skeptiske over for ethvert produkt, der lover hårvækst. På grund af den hyppige fremkomst af “online-svindel” der fremmer mirakuløse resultater, har mange mennesker mistet troen på deres evne til at få tykkere hår. Dog har mange kliniske, videnskabelige studier vist, at flere ingredienser og forbindelser kan tilbyde imponerende fordele for at fremme hårvækst og reducere hårtab.

Myte #2: Alle hårplejeprodukter har farlige bivirkninger

Mange mennesker er bange for de potentielle bivirkninger af hårplejeprodukter. Dette kan være tilfældet for mange produkter, men den bedste måde at undgå bivirkninger på er at bruge produkter med plante-baserede ingredienser, der er dermatologisk testet og videnskabeligt undersøgt.

Myte #3: Det er muligt at få hår til at vokse på et skaldet hoved eller skaldet plet

På den anden side er det vigtigt at være realistisk omkring effektiviteten af hårplejeprodukter. Hvis nogen allerede er skaldet eller har en helt skaldet plet på hovedet, vil hårplejeprodukter aldrig være i stand til at få deres hår til at vokse. Hårplejeprodukter er meget effektive for mennesker med tidlig hårtab, men mister deres effektivitet, når symptomerne bliver for avancerede.

3 FAKTA om hårplejeprodukter

Ud over myter har vi også fakta til dig. Vi introducerer dig til tre velkendte fakta, så du bedre kan forstå de mindre kendte fordele og effekter af hårplejeprodukter.

Faktum #1: Hårplejeprodukter kan virke på lang sigt

Hårplejeprodukter er ikke bare hurtige løsninger og skal fortsættes for at opretholde resultater. Mange ingredienser kan tilbyde fordele i årevis og årtier for at forhindre yderligere hårtab og naturligt fremme tykkere hår. Den rigtige hårplejeløsning kan fortsætte med at tilbyde fordele i meget lang tid.

Faktum #2: Hårplejeprodukter kan forbedre udseendet af eksisterende hår

Når de rigtige molekylære mekanismer er målrettet, er det muligt at forbedre udseendet og “glansen” af eksisterende hårstrå over lang tid. Mange hårplejeløsninger inkluderer ingredienser til at forbedre udseendet af eksisterende hår.

Faktum #3: Hårplejeprodukter kan virke for mænd og kvinder i alle aldre

Flere ingredienser er blevet undersøgt og testet for at hjælpe med at reducere hårtab og fremme hårets tykkelse hos mænd og kvinder i meget forskellige aldersgrupper. Dette betyder, uanset om du er i 20’erne eller 50’erne, kan det rigtige hårplejeprodukt gøre en stor forskel.

De 3 vigtigste kriterier at overveje, når du vælger en hårplejeløsning

Kriterium #1: Det skal indeholde videnskabeligt undersøgte hårplejeingredienser

Ifølge flere metaanalysestudier kan flere ingredienser faktisk hjælpe med at fremme hårvækst naturligt. Dog er snesevis af andre simpelthen “folkelige midler” med lidt til ingen videnskabelig evidens hos mennesker.

Det er bedst at købe fra et firma, der kan vise studier for effektiviteten af deres ingredienser for at sikre, at du vil opleve synlige fordele.

Kriterium #2: Det skal indeholde ingredienser med minimale bivirkninger

Ifølge andre nylige studier kan mange hårplejeløsninger have en bred vifte af bivirkninger — fra irritation og acne til hormonel dysfunktion og endda infektioner.

Den bedste måde at undgå dette problem på er at vælge et produkt med plante-baserede ingredienser, der har en lang historie med sikkerhed og pålidelighed.

Kriterium #3: Det skal være en omfattende hårplejeløsning

Mange produkter til hårvækst lover at indeholde den “mirakuløse” ingrediens, der løser problemet for godt. Sandheden er, at hårtab er en kompleks problemstilling, og kun en løsning med et mangfold af ingredienser til at adressere grundårsagen til hårtab vil give reelle, synlige fordele.

Vores Særlige Evalueringssystem

Bedømmelserne i denne artikel er baseret på et system af specialiserede kriterier. I en omfattende proces sammenligner vi produkter ved nøje at evaluere ingredienser, sikkerhed, effektivitet, refusionsretningslinjer og overordnet kundetilfredshed i forsøgsperioden. Ved at evaluere disse faktorer, kombineret med de nyeste studier og kliniske undersøgelser, gør vi det nemt for dig at vælge det bedste produkt til hårvækst på markedet, samtidig med at spare både tid og penge.

De 4 bedste produkter til hårvækst på markedet i dag


Efter timers intensiv forskning og under hensyntagen til kombinerede bedømmelser og online anmeldelser fra kunder som dig, har vi samlet en liste over de fire bedste produkter til hårvækst på markedet.

1: Scandinavian Biolabs’ Bio-Pilixin® Hair Growth Kit

BUNDLINJEN

Bio-Pilixin®-formlen blev udviklet af det velkendte danske mærke Scandinavian Biolabs og er i Danmark. Virksomhedens mission er at tilbyde produkter med lignende eller overlegne fordele sammenlignet med farmaceutiske løsninger, ved udelukkende at bruge plantebaserede ingredienser med minimale bivirkninger.

Deres flagskibshårplejekit indeholder 3 produkter – en shampoo, en balsam og et serum. Hvert produkt i kittet indeholder flere klinisk testede ingredienser, der kan fremme naturlig hårvækst.

Den kliniske effektivitet af Scandinavian Biolabs’ Bio-Pilixin® hårvækstformel er blevet uafhængigt evalueret af Capillary Technology Center i løbet af et 5-måneders studie.

Her er de vigtigste kliniske resultater af studiet, som rapporteret af forskere efter 150 dages brug:

 • 93,3% af forsøgspersonerne viste en reduktion i hårtab. Den gennemsnitlige reduktion af hårtab var 45,75%, med en maksimal reduktion af hårtab på 85,08% (forsøgsperson 26)
 • 73,3% af forsøgspersonerne viste en markant forbedring i hårtætheden. Kapillær tæthed øgedes med op til 23,31% efter brug.
 • 17,5% stigning i antallet af hår i anagen (vækst) fasen efter 150 dage. 36,5% nedgang i antallet af hår i telogen (hvile) fasen efter brug.
 • 80% af forsøgspersonerne rapporterede en moderat til intens reduktion af hårtab.
 • 93,3% af forsøgspersonerne rapporterede at være tilfredse med brugen mod hårtab.

Hårvækstkittene er beskyttet af en uovertruffen 150-dages pengene-tilbage-garanti, hvilket afspejler mærkets tillid til deres formel. Deres hårvækstkit fås i en version til mænd og en version til kvinder.

Alle ingredienser i formelen har en lang historie med sikkerhed og har ingen større kendte bivirkninger. Dette gør Scandinavian Biolabs’ hårvækstkit til en sikker og effektiv løsning til hårvækst.

FORDELE

 • Klinisk studie uafhængigt evalueret af Capillary Technology Center
 • Øgede niveauer af IGF-1 i hovedbunden, et nøglehormon for hårvækst, 26% mere effektivt end minoxidil.
 • Omfattende løsning til hårvækst med shampoo, balsam og serum
 • Meget få risici for kraftige bivirkninger
 • 150 dages pengene-tilbage-garanti

ULEMPER

 • Kan hurtigt blive udsolgt
 • Kan opfattes som relativt dyrt for personer med beskedne budgetter, men vi finder prisen berettiget givet den fremragende kunde feedback og klinisk effektivitet af aktive ingredienser.


2: ROGAINE®’s Minoxidil Produkter

BUNDLINJEN

ROGAINE®’s produkter er farmaceutiske løsninger, der typisk indeholder minoxidil. Deres produkter skal påføres direkte på hovedbunden. Ud over Minoxidil indeholder produktet også botaniske ekstrakter og emollienter samt Alphahydroxy Acid (AHA).

Minoxidil er en videnskabeligt undersøgt ingrediens til fremme af hårvækst. Desværre er det også forbundet med bivirkninger, mest almindeligt irritation, blodtryksændringer, rødme og kløe. Dets effektivitet er dog klart bevist.

Overordnet set er ROGAINE et godt farmaceutisk produkt til hårvækst, men tilbyder ikke flere fordele end vores førstevalg, samtidig med at brugerne udsættes for flere bivirkninger.

FORDELE

 • Højt koncentreret minoxidil fremmer hårvækst
 • Skummet gør det behageligt og let at påføre på hovedbunden
 • Kvalitets branding og emballage

ULEMPER

 • Høj forekomst af kraftige bivirkninger som irritation, rødme og kløe
 • Høje mængder af tilsætningsstoffer og kunstige ingredienser


3: Foligains Trioxidil Produkter

BUNDLINJEN

Foligains Trioxidil er en direkte konkurrent og alternativ til ROGAINE. Deres kerne produkter bruger enten Trioxidil, et alternativ til minoxidil, og indeholder ofte naturlige ingredienser for at supplere den farmaceutisk aktive forbindelse.

De tilbyder et bredt udvalg af shampooer og balsam også. Dog er kun den kerne 10% Trioxidil løsning klinisk bevist at kunne fremme hårvækst. Styrken af den videnskabelige dokumentation for Trioxidil er dog begrænset sammenlignet med Minoxidil.

Men det faktum, at produkterne ikke indeholder parabener og de mest skadelige tilsætningsstoffer, er en stor bonus. Overordnet set er det en mindre effektiv, men en smule sikrere version af ROGAINE, hvilket er grunden til, at vi ikke kan rangere den højere.

FORDELE

 • Har kliniske beviser for påstande om hårtab
 • Relativt få tilsætningsstoffer til et farmaceutisk produkt
 • Let anvendelse

ULEMPER

 • Trioxidil er forbundet med mange skadelige bivirkninger
 • Ingen langtidsstudier


4: Grow Gorgeous’ Intense Hair Growth Serum

BUNDLINJEN

i skifter til et naturligt produkt for 4. pladsen – og fokuserer på Grow Gorgeous’ stærkeste produkt, deres Intense Hair Growth Serum. Produktet anvender en blanding af 5 naturlige ingredienser, som lover at fremme tykkere hår og stimulere hårrødderne.

På trods af disse påstande, kunne vi ikke finde passende videnskabelige studier, der beviser deres påstande om, at ingredienserne kan fremme hårvækst in vivo. Ingredienserne har sandsynligvis mange fordele for hårsundheden, men vi kan ikke endegyldigt fastslå, at de vil fremme hårvækst.

På den positive side er serummet naturligt og indeholder ikke tilsætningsstoffer – hvilket minimerer risikoen for bivirkninger. Men manglen på videnskabeligt bevis er et stort problem og er grunden til, at det kun er rangeret som nummer 4. Det er også meget dyrt i betragtning af den lave mængde aktive ingredienser.

FORDELE

 • Naturlige ingredienser
 • Ingen skadelige tilsætningsstoffer
 • Lav risiko for bivirkninger

ULEMPER

 • Meget begrænset videnskabeligt bevis
 • Ingen klar mekanisme til at fremme hårvækst
How I Stopped Balding and Regrew My Hair at Age 30 Thanks To This Natural Hair Growth Solution
One year ago, I was frustrated and felt depressed. At barely 30, I was losing my hair at a speed I’d never seen before. At first, my hair was slowly getting thinner by the day. I wasn’t very worried, to be honest.  But then, at some point, my hair started to fall like dead leaves, and before I knew it, I had visible bald spots on my scalp in my late twenties…  I started to avoid the cameras at family parties and felt down looking in the mirror, always bringing my hair styling products with me as my hair looked […]
woman in white dress shirt sitting on brown wooden chair
I Finally Found What Works – 5 Best Shampoo For Thinning Hair Due To Menopause
My no.1 find has a 150-day money back guarantee. Menopause may be inevitable, but hair thinning doesn’t have to be. With the right care, your hair can continue to be a source of confidence and beauty. My story As menopause set in, so did the realization that my hair, once the envy of everyone around me, was thinning. It wasn’t just about vanity – it was about my identity. This marked the beginning of a journey, one filled with trials, errors, and ultimately, triumphs. I started where many of us do – the local drugstore, browsing through aisles of shampoos, […]
man in blue crew neck t shirt holding a beauty product
The Truth About Hair Growth Serums – Do They Really Work, And What Are The Best Ones In 2023?
Every year, billions of euros are spent on serums by men and women trying to fight hair loss and grow their hair back. But do they really work? And if they do, what are the best ones on the market right now? Do Hair Growth Serums Really Work? Here’s What Science Tells Us It might seem strange that applying any kind of serum on the scalp would actually help to grow hair back or help reduce hair loss. Fortunately, it’s possible to study closely most serums to see how they work. First, let’s look at why exactly some unlucky people […]
What Are The Best Female Hair Growth and Hair Activation Products On The Market in 2023?
Dozens of new hair loss products hit the market every year. Finding out which are effective and good and which are not can be a real nightmare. It is clear that many ingredients can help reduce hair loss and help promote thicker hair. Recent scientific studies show that many ingredients can boost the flow of nutrients to the scalp to help reduce hair loss for example. As with all health products, however, there are also differences in the formulation for hair loss products. The effects can also vary and not every product is suitable for every person. Hair loss products are […]
0 %